top of page

Link Underwear Set - Sofilantjes

Een nieuwe testoproep van Sofilantjes, dit keer voor een ondergoedsetje voor kinderen. Wat een leuke dacht ik direct en ik ging direct Aster nog een keertje opmeten, want dat was ondertussen even geleden.


Na een paar dagen het mailtje: je bent erbij om te testen. Ik was weer in de wolken, want ik vind het altijd een eer te mogen deelnemen aan de test van het nieuwe patroon.


Ik mocht de korte top met de gewone onderbroek gaan maken en dit komt ideaal uit, want Aster heeft dringend onderbroekjes nodig. Ik wil het meestal niet, maar toch wordt mijn meid beetje bij beetje groter en dan heeft ze af en toe een groter maatje nodig ook natuurlijk.


Dit patroontje is ideaal om restjes weg te werken, dus ging ik snuisteren in de restjeszakken. Heerlijk toch.


Eerste testmodel:Het slipje kan op 3 manieren afgewerkt worden (en nog zoveel aangepaste opties er bovenop ook). Maar ik mocht de versie met de tricot boordjes maken. Ik zocht dus een effen tricot passend bij mijn restje en ging aan de slag. Het topje wordt afgewerkt met biais bandjes. Met een coverstitch en biesbegeleider schijnt aanzetten van biais heel simpel te zijn, maar deze heb ik dus niet.


Dan maar het doosje speldjes er bij halen en met voldoende speldjes biais gaan plooien om dan heel voorzichtig aan het topje vast te maken en te gaan doorstikken.


Velen gebruiken hun tweelingnaald om deze door te stikken, maar mijn favoriet is om een zigzag van 3/3 te gaan opzetten. Dit kan je doen in het kleur garen van je biais en dan valt dat zo goed als niet op. Maar je kan ook gaan spelen met een complementair kleur om een leuk effect te verkrijgen.


Het zijn allemaal korte en kleine naadjes, waardoor zowel het broekje als het topje heel rap en gemakkelijk in elkaar zitten.


Ronde 2:Ook mijn tweede versie en een extra versie in badpaklycra waren zo gemaakt en eenmaal je het perfecte maatje gevonden hebt, kan je aan bandwerk beginnen ;p.


Het topje zal door Aster nog niet gedragen worden, daar is ze nog te jong voor, maar haar bikini zal deze zomer en tijdens het zwemmen wel veel gebruikt worden!


Bikini:Mijn doel voor de lente en zomer, is om bij elk van haar nieuwe kleedjes (en eventueel ook de voorbije kleedjes die ze nog draagt), 1 of meerdere matchende onderbroekjes te gaan maken. Dubbel winst, want de restjesbak zal minder snel groeien, en als ze loopt te draaien, heeft ze toch een megaleuk broekje aan.


Bij deze sluit ik dit berichtje af om er in te vliegen.


Zijn jullie ook helemaal overtuigd?


Via deze Affiliate link kunnen jullie het patroontje gaan aankopen. Doe je het nog tijdens de release sale van 18 tot en met 21 maart 2022, dan kan je het patroontje met korting aankopen! Ook na de release blijft het patroon te koop uiteraard.


Dank jullie wel om mijn blog te lezen en mij verder te volgen!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page