top of page

Paradisum - Sofilantjes

Opeens was die daar weer, de testoproep van Sofilantjes. Een nieuwe jurk en dit zowel voor dames als voor meisjes.Wie mij al een beetje kent, weet dat ik er stiekem wel van hou om een twinning kleedje met de dochter te maken, dus ik melde mij zowel voor Aster als voor mezelf aan! Daarna is het altijd wachten geblazen, maar enkele dagen nadien kwamen 2 leuke mailtjes binnen. Ik mocht mee testen voor ons beiden.


Voor Aster werden het de halve mouwen en een hoog-laag rok. Leuk, want dat had ze nog niet... Voor mezelf een flutter mouw en een halve cirkelrok.


Dit wordt leuk, twee gelijke kleedjes die toch ook zo verschillend zullen zijn.


Aan de slag met de eerste versie. He tis eens iets nieuws, met een knopenbeleg als afwerking.


Aster is lang en smal, dus na het printen en plakken van het patroon, maakte ik een mooie dwarssnede en verlengde ik de patroondelen van haar breedtemaat naar haar lengtemaat, want dat is het mooie aan op maat gemaakte kledij. Je kan gaan aanpassen waar je wil, om ervoor te zorgen dat je kledingstuk perfect gegoten zit op je lichaam.


Hierna kwam de stofkeuze aan de beurt. Ik dook in mijn voorraad en vond voor versie 1 een mooie donkerblauwe stof met rozé-roze libellen op voor Aster en voor mezelf koos ik een stof van Stenzo met danseressen op de onderboord. De patroonvoorbereiding en het knippen van de stof is zoals gewoonlijk weer het grootste werk, het naaiwerk kan nu beginnen!

Mooi met de handleiding erbij ging ik aan het werk. Eerst het knopenpad gaan verstevigen en daarna heb je uiteindelijk de keuze of je echte knoopsgaten maakt en met knopen werkt, of er gewoon coloursnaps op gaat zetten. Ik ben wel fan van coloursnaps, dus werden het deze.


Verder lijkt de jurk veel werk en misschien wel ingewikkeld om te maken, maar de uitleg is weer zo helder en duidelijk, wat ervoor zorgt dat de jurk eigenlijk op een paar uur tijd van 0 tot helemaal in elkaar zit en klaar is om op uitstap te gaan voor leuke foto's.


Zoals jullie weten (en zo niet, dan vertel ik het jullie nu ;) ) worden pdf-patronen tot in de kleinste puntjes uitgewerkt, besproken, aangepast en vergeleken met de matentabel. Dit om ervoor te zorgen dat je na goed opmeten, gewoon aan de slag kan gaan en er zeker van kan zijn dat je gemaakte kledingstuk zal passen!Als jullie het een even mooi patroon vinden als ik, Sofilantjes en al de testers hun harde werk om dit patroon tip top in orde te krijgen even appreciëren als ik doe, dan kunnen jullie via volgende rechtstreekse linken (affilliate, dus nog eens extra dank je van mij uit!) gaan aankopen en er zelf ook prachtige kleedjes mee gaan maken. Combineer naar hartelust, want ik ben heel erg curieus naar jullie mooie creaties!
Het patroon is tot en met 17 mei 2022 in korting, dus haast jullie rap ;) .


Voor mijn finale jurken koos ik dan voor Aster en mezelf om met een handgedrukt paneeltje van Lotte Martens aan de slag te gaan. Het is een lichtblauwe katoentricot met gouden strepen op. Dit gebruikte ik voor het voorpand en de mouwboordjes. Voor de rok en het rugpand gebruikte ik de passende stof bij het paneeltje.

Het geheel staat als pakketje in de webshop. Een paneel en anderhalve meter stof voor €35 euro, wat een koopje is als je weet dat die paneeltjes alleen al rap over de €35 gaan. Er zijn slechts enkele ter beschikking, dus is het voor de rappe beslissers, want nu tijdelijk, tijdens de release, uitzonderlijk nog eens 15% extra korting op de reeds lage prijs van de Lotte Martens stoffen!Bedankt om mij te volgen en tot binnenkort, want er komt rap weer iets nieuws ;).Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page