top of page

Alis Twist (Maxi) Dress - Sofilantjes

Jaaaa, daar was hij dan, de testoproep voor een nieuwe zomerjurk van Sofilantjes! En wat zag ze er leuk uit. Een open rug met een twist in. Eenvoud, klasse en weer volledig vernieuwend in mijn ogen. Drie rok opties bij een prachtig design topdeel. Alis is geboren!


Al direct overtuigd zonder verder te lezen of foto's te snuisteren? Gebruik gerust mijn affiliate linkje om het patroon aan te kopen! Mijn eeuwige dank als return!


Alis Twist (Maxi) Dress in het Nederlands. Hij is ook beschikbaar in het Frans en het Engels... Tot en met 26 juni '23 kopen jullie die nog aan een mooie release korting, dus niet twijfelen, maar gewoon kopen ;) !


Voor mij begon de start weer met het aanzetten van de projector. Ik was ingedeeld bij de Maxi, dus ben ik wat blij met mijn projector en niet het moeten printen en plakken van al die blaadjes aan elkaar. Haar roklengte is meer dan 1m alles bij elkaar, waauw, wat wordt die dochter van me lang...


Ik stootte dus direct op een klein probleempje, want met een coupon van anderhalve meter, kom ik niet zo direct meer toe voor zo'n lange rok, amaai. Het werd dus een beetje puzzelen, maar door mijn stofje voor de rokdelen tegenover elkaar te draaien (gelukkig valt het niet erg op met het gekozen motiefje), lukte het me net net om beide rokdelen uit de stof te halen. De panddeeltjes konden uit de reststukken geknipt worden en de waistband maakte ik van een effen, passend kleurtje.


4 patroondeeltjes dubbel knippen. Wat een luxe en snel klaar-projectje zo! Altijd een grote meerwaarde toch :) . Een avond alleen thuis, kindjes flink in bed, dus ik kon starten en was snel klaar met Aster haar nieuwe jurk en toe kwam het: de zoom... Het was even geleden en dochterlief ziet het graag: een sierzoom. Ik denk dat ik even lang bezig was met de zoom als met het gehele kleedje, haha.Even op de paspop en ooo, wat zag deze er al mooi uit. Zo spijtig dat Aster al in haar bedje lag, het leven van elke patroontester hé, klaar zijn en je kindje dat ligt te slapen... Dan maar klaar leggen voor de volgende dag en zelf ook wat genieten van de nachtrust.Vrij rap kregen we van Anne te horen dat de volgende versie direct de finale versie werd en ondertussen kwam ook nog een nieuwe testoproep voor nog een prachtige zomerjurk... Helemaal leuk, ik zag het zitten. Ondertussen wist ik ook dat er twee prachtige stofjes onderweg waren en ik dus voor elks van die jurken één van de eigen gedrukte stofjes wou gaan gebruiken als finale jurk.Het werd een nipte, want de stof was een aantal dagen langer onderweg dan ik gehoopt had, maar ik wist op voorhand dat de Alis gemakkelijk op 1 avond in elkaar zat en ik mocht een gewone A-lijn rok maken ipv nogmaals de maxi-lengte te maken.


In de tijd waarop ik op mijn stofjes aan het wachten was, kon ik het toch niet laten ook even met Lycra aan de slag te gaan en om nog wat extra twists in mijn Alis te gaan steken. Ik draaide dus ook de beide schouderbandjes achteraan nog even ter test. De Tailleband heb ik aangezet met de biais binding techniek zodat de naden mooi weg zitten. De volgende dag mocht Aster passen en ze heeft beslist dat ik er ook een bikini shortje bij mag maken voor haar. Kijken jullie even mee naar het leuke resultaat van haar nieuwe Alis Twist Top?Mijn patroondelen lagen klaar en bij toekomst van de stofjes, werden de twee gereserveerde stofjes direct voorgewassen en in het stralende zonnetje uitgehangen. Door het mooie weer, profiteerde ik er van om zowel het knippen van mijn stof als het naaien van de jurk gewoon buiten te doen. Wat hou ik van deze prachtige avonden in ons gezellige tuintje.Even alle geknipte deeltjes mooi in compositie klaar leggen om te zien hoe het jurkje er uit zou gaan zien. Dit blijft zo'n leuk detail telkens opnieuw vind ik.Na alweer een naaiavondje, was de finale Alis klaar. De volgende stap en met Aster op verschillende momenten zelfs de moeilijkste stap van allemaal: Finale foto's maken. Ik had zoveel geluk dat Natacha en Shakira de volgende dag op bezoek kwamen, want dan heb ik een extra insteek van wat leuk kan zijn op de foto's.We trokken naar het Prinsenhof en hadden haar beide jurken mee om te kijken of we met beide wat leuke foto's konden gaan maken. Hieronder toon ik jullie wat er van geworden is. We hebben haar zelfs een paar keer in de boom gehangen, jullie mogen nog kiezen of het uit frustratie of gewoon als leuk was ;p.

Van de witte jurk met bloemetjes mag ik spijtig genoeg alleen de achterkant tonen omdat er nog een kleinigheid aan de armopening vooraan wijzigde, maar haar jurk wordt wel gewoon gedragen, dus een heel geslaagde test hoor deze! Top top top weer en het jurkje is zeker en vast zijn aankoop waard.

Bij een test horen ook altijd een aantal sneakpeaks. Als je een leuke hebt, mag je die zelfs showen in de Sofilantjes Sew and Show groep. Vandaag mocht ik deze van de onderkant van de Maxijurk tonen en ontdekte ik zelfs dat mijn foto werd gebruikt door Sofilantjes zelf op hun instagrampagina's. O wat vind ik dat een eer!
De andere sneakpeaks vond ik gewoon leuk om op mijn eigen sociale media pagina's te tonen:Het ene stofje is een Stenzo stofje van vorige zomer en helaas niet meer verkrijgbaar. Het tweede stofje is een stofje waarvan ik het design bezit en deze volledig op vraag en op stofsoort naar keuze kan laten printen. Binnenkort start er een nieuwe pré-order ronde in de facebookgroep: 't NaaiateLies Stoffen. Dus als jullie ook zo'n mooi stofje willen gebruiken: kan dit daar besteld worden!


Zo dankbaar dat jullie terug de tijd namen om mijn nieuwste avonturen mee te lezen, kijken, foto's bladeren!


Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Prachtige exemplaren!

Leuk om te lezen hoe je het allemaal ervaren hebt.

Like
bottom of page