top of page

Jaxx - Fab for You


Fab for you, één van mijn favoriete webshops voor pdf-patronen. Voor wie mij al even volgt op instagram of op mijn facebookpagina 'NaaiateLies', kon al verschillende patronen zien passeren van hen. Ik ben dan ook trotse patroontester voor hen en mag verschillende patronen mee testen.


Het Jaxx patroon voor kinderen bestond al en heb ik al vele malen kunnen maken voor onze kleine man Lukaz. Het leuke vind ik vooral, is om het te combineren met de Finn en of de Orion.


Nu kwam er de testoproep om de Jaxx in volwassen uitvoering te gaan testen. Ik nam er Tom zijn maten bij en schreef me in. Leuk stofje erbij en maken maar. Niet zo moeilijk door de ervaring voor Lukaz natuurlijk.


Het t-shirt is heel draagbaar, maar blijkbaar zijn Tom zijn schouders wel vrij breed, want achteraf bekeken, is het wel nodig om de schoudernaad te gaan verbreden om het resultaat nog beter te kunnen gaan maken! Deze aanpassingen zijn om eens in de toekomst te gaan bekijken, want voor de finals heb ik het mezelf gemakkelijk gemaakt, want ik heb er gewoon mijn eigen maten bij genomen. Het enige dat ik voor mezelf moet doen, is de lengte wat inkorten. Zo gebeurd dus.


Ik koos voor een heel mooi bloemenstofje en combineerde dat met een zachtroze voor de colourblock strepen. Met een goede voorbereiding en zo veel mogelijk voorbereid spelden, zit de Jaxx in geen tijd in elkaar. Ik koos er voor om de strepen te gaan doorstikken, zonder eerst de naden te locken, dit bepsaarde tijd en dikke pakken stof. Tricot rafelt toch niet uit en door het doorstikken liggen de naden mooi vast.Zorgen dat mijn kids op final foto's staan is niet altijd een gemakkelijke, maar daar gaan we dikwijls speciaal voor naar het park of het pleintje. Maar nu moest ik er zelf op en dat is dan altijd wel een dingetje natuurlijk...


Maar ik had een beter plan: wat als ik nu nog een tweede maakte, in Aster haar maat? Dan moet ik niet alleen op de foto! Top plan. Het was ook voor Aster de eerste keer dat ik de Jaxx maakte, dus starten deed ik met het patroon op maat en een klein beetje te verlengen. Ook hier weer mooi voorbereidend gespeld en op een avondje zat ook deze volledig in elkaar.Zondag waren we samen thuis, was het schitterend mooi weer en trokken we naar het pleintje om enkele twinning foto's te nemen van onze nieuwe Jaxx'en. Ik vond een leuk plekje bij de bloemen en Aster had waarempel zin om wat te lachen ook! Hop hop, eens voor, eens rug, leuk naar elkaar kijken en direct wat toffe beelden die perfect toonbaar zijn om het nieuwe patroon in de kijker te zetten!Als laatste aan de beurt voor nu, was onze kleine man Lukaz. Hier had ik geluk, het patroon lag al klaar in zijn maatje, want ik had het recent nog gebruikt in combinatie met de Orion, voor zijn t-shirt tijdens het lentefeest van Aster. Ik moest zelfs het juiste voorpand niet meer maken, want dat had ik er al bij zitten in zijn maatje.


Hop richting de stoffenkast en een megaschattig drakenpaneeltjes sprong in mijn oog! De tekening paste perfect voor het voorpand en met het effen groen dat ik er bij had gematcht, kon ik leuk combineren met de colourblock strepen. Ik had ook het Nina broekpatroon er bij liggen, zodat ik een volledig setje kon maken voor Lukaz. Maar o je, ik kwam voor 1 strookje in de broek te kort natuurlijk.Gelukkig: Tante Grietje to the rescue! Ze had nog een lapje liggen van het stofje dat ik zocht en voor haar lieve neefje heeft ze alles over, dus mocht ik een strookje hebben van haar! Wat lief! Het lag alweer gespeld klaar en ik mocht van Tom voor ik naar het werk vertrok, even doorwerken terwijl hij naar de kindjes keek. Dat heeft zo'n voldoening om op een half uurtje alle gespelde naadjes te kunnen naaien, doorstikken en locken waar nodig. De helft van het gehele setje was hierdoor reeds klaar. Op een volgende avond nog even doorgewerkt en hop: ook dit setje was alweer helemaal klaar. Lukaz kon weer in het nieuw naar de crèche de volgende dag.Setje aan en o wat staat het hem schattig. Ik vergat wel zijn broekje wat in te korten, maar nu heeft hij lekker veel groeikansen er in natuurlijk en met zijn schoentjes aan valt nog al bij al nog mee van op de grond hangen. Voor ik hem afzette, nam ik nog vlug enkele rappe foto's en weg was hij, voor een hele dag plezier met de kindjes.

Het volgende project zit alweer klaar in mijn hoofd, dus hou jullie ogen open, nieuwe blogjes komen er aan!


Vele groetjes en dank je om mij te volgen!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page