top of page

Volare - Sofilantjes

Jullie weten het ongetwijfeld al. Ik test heel regelmatig mee met de nieuwe patronen van Sofilantjes.


Het was dan ook niet raar dat ik met terug ingeschreven heb bij de nieuwe testoproep. De pre-test foto's waren veelbelovend: een leuke colourblock trui met kraag en voor dames. Top. Mijn selfish sewing lijstje groeit en groeit. In 2023 wordt ik door mezelf verwend zie.


Hieronder volgen enkele foto's van mijn resultaten, scrol gerust door als jullie niet alle tekst willen lezen ;). Indien jullie zo al overtuigd zijn van de aankoop van het nieuw patroon, nodig ik jullie graag uit mijn aff-linkje te gebruiken :). Dit kost jullie niets meer, maar geeft mij wel een nieuw duwtje in de rug om terug verder te kunnen met mijn hobby!


Volare patroon Nederlands (directe link). Mijn dank is groot!


De projector aan en starten maar. Ik moet twee maten combineren bij Sofilantjes, dus ga ik altijd eerst aan het tekenen. Zo kan ik direct de juiste lijnen tekenen en moet ik mijn patroon niet nadien gaan aanpassen. Daarna het moeilijkste deel voor mij: de juiste stof kiezen.


Veelal zijn de eerste versies ook al direct draagbaar, maar toch wil je er niet je topstof voor gebruiken natuurlijk, want zie dat er toch iets aan mankeert en deze in de kast blijft liggen... Gelukkig heb ik weinig flutstofjes liggen, dus koos ik voor een coupon van about blue stof die ik nog liggen had en na even meten, bleek dat die juist van pas kwam qua grote.Voor mijn eerste versie maakte ik juist op het voorpand een colourblock. Een mooie V creëren, even wat aandachtig zijn, maar o zo leuk als je een mooie punt bekomt. Ik werk wel net even anders dan in de instructies wordt uitgelegd, want ik naai mijn punt namelijk in twee delen en begin altijd vanuit de punt zelf naar buiten toe. Hierdoor kan ik echt mijn naald starten vanuit de punt en ben ik zeker dat ik niet net 2mm te ver zit. Als die ene naad gemaakt is, kan de stof terug van onder de machine en heb ik alle ruimte om secuur mijn inknipping in de punt te maken, recht naar beneden. Als laatste stap, leg ik mijn stof terug klaar onder de machine en start ik terug vanuit de punt, mooi waar de andere naad gestopt was. Om alles mooi af te werken, ga ik mijn V nog even gaan doorstikken, zodat de naden mooi plat blijven liggen bij het dragen.


Eénmaal de colourblockdelen klaar zijn, zit de trui eigenlijk in geen tijd in elkaar en kan je gaan genieten in je nieuwe trui, want zoals ik eerder al aangaf, ook de eerste versie is veelal mooi draagbaar. De laatste weken ben ik dus al heel dikwijl in mijn nieuwe truien aan het rondlopen.


Zelf geef ik nog steeds borstvoeding aan Lukaz, waardoor ik op het ingenieuze idee kwam om een nieuwe Volare te maken, waarbij de naden van de colourblock open konden met een rits. Nagevraagd bij Anne en ik mocht aan de slag.


Voor mijn nieuwe Volare, koos ik voor een prachtige stof met een ontwerp van Designed In Prayer. Het is een stof met lieveheersbeestjes op, waarbij de achtergrondkleur exclusief eigendom is van mezelf en dus enkel bij 't NaaiateLies te koop is. Dit is ook enkel op bestelling verkrijgbaar.Ik had nog een paar rode, blinde ritsen liggen die perfect bij de kleur van de pimpampoentjes pasten, dus na het aanpassen van mijn patroon naar de vernieuwde versie, ging ik aan de slag. Deze keer ging ik voor de full-optie colourblock. Zowel in de mouwen als in het voor- en rugpand van mijn Volare. De ritsen deed ik als laatste, omdat dit toch wel even goed opletten is, dat ze mooi zaten. Mits een paar kleine stukjes die ik nadien nog even bijgewerkt heb, ben ik superblij met hoe mijn ritsen ingewerkt zaten. Afwerken van mijn trui ging wederom heel vlot en hop, dragen maar.


Wauw, wat kreeg ik al toffe commentaren op mijn nieuwste trui. Nu kijk ik erg uit naar mijn online posts, want zelfs de ontwerpster van het design, kreeg de afgewerkte Volare nog niet te zien tot aan de release van het patroon.


Ik ben er alvast weg van! Speels, maar toch volwassen genoeg naar mijn mening.Zelf verwerkte ik een paneel en gebruikte de teal en de all over print om te combineren. Er is ook optie tot een kleiner paneel voor jonge kinderen en een donkerdere stof om te combineren hier. Interesse om deze print te bestellen? Er loopt hier een pre-order ronde van op katoentricot in de facebook stoffengroep; 't NaaiateLies Stoffen.


Wil je graag iets door mij laten maken uit een van de bestaande stofjes, dit kan zeker ook. Stuur mij gerust een berichtje hierover en dan kunnen we verder afspreken.


Dank alvast om mijn berichtje te lezen en mij te volgen!


Recente blogposts

Alles weergeven

تعليقات


bottom of page