top of page

Fab For You

De patronen volgden elkaar in snel-tempo op en enthousiast zoals ik ben probeerde ik overal iets leuks van te maken. Vol enthousiasme stofjes uitkiezen, aan de slag zowel voor Lukaz als voor Aster en dikwijls nog met een beetje hulp van mijn lieve vriendin Natacha!


Eind november liepen er 4 patronen tegelijkertijd in testing. Dit was ook juist de periode waar de nieuwe Eva Mouton stofjes uitgekomen waren, dus ik ging met die prachtige stoffen aan het werk.Spijtig genoeg was het ook vrij koud buiten en is het me niet zo goed gelukt om heel mooie foto's te maken. Ik vloekte wel een beetje op mezelf dat ik daar te weinig tijd en energie voor gerekend had. Hierdoor raakte ik zelfs lichtjes de motivatie kwijt om er uiteindelijk iets moois van te maken. Het resulteerde wel in een nieuwe uitdaging voor 2023 (later meer hier over).


Nu over naar de patronen die ik getest heb en die uitgekomen zijn, want die verdienen toch om vernoemd te worden en nog eens extra getoond te worden!


Het eerste patroon is de Nina broek. Een mooie, strakke broek met een strook op de zijkant. De eerste die ik voor Aster gemaakt heb, maakte ik uit de roze Nicky velours stof gecombineerd met de katoentricot streepjes stof.


Bij de Nina broek, kwam dan ook de Hailey Sweater. Een overslag trui die zowel in crop als in gewone lengte kan gemaakt worden. Gelukkig vraagt Aster nog niet naar crop tops, dus maakte ik de gewone versie. Voor het onderste deel gebruikte ik weer de gestreepte stof en voor de rest van de stof de zachte Nicky velours.


Voor Aster is het soms moeilijk om vrolijk op de foto te staan, maar ze deed toch even haar best.


Ik had voor beide kids ondertussen ook al een Lily sweater gemaakt uit de ananas stof. Wat waren de kleuren mooi van deze. Voor Aster had ik hem al gecombineerd met een Emmy rokje ook en op naaiweekend heb ik een tweede Nina broek gemaakt en ook nog een Mellow rokje.Het rokje maakte ik uit de gele Nicky velours in een eenvoudige uitvoering zonder zakken. Voor de Nina broek gebruikte ik de french terry strepen stof in de groentinten passend bij de ananassen en de gele Nicky velours. Wat ik superleuk vond, was het spelen met de strepen en dus voor de zijstrook de stof 90° draaide om een tof effect te verkrijgen. Natacha maakte dezelfde broek voor Lukaz en zo konden mijn twee schatten even twinnen en samen poseren. Leuk, maar niet simpel, zeker niet als de foto's binnen in huis gemaakt worden...Als laatste patroon van de vier in testing, kwam er een soort map uit. Er is plaats om schrijfmateriaal in vast te steken, een klein zakje daarboven. Aan de andere zijde van de map is een grotere insteekzak, waar een schrijfblok of een kleurboek bijvoorbeeld ingestoken kan worden. Zelf heb ik ervoor gekozen om mijn haakpennen er in op te bergen en in de insteek kan dan het boekje met mijn haakpatronen. Aangezien ik het in eerste instantie voor Aster aan het maken was, had ik een leuk katoentje gebruikt met ballerina's op waar ze ooit een kleedje uit had. Stiekem vind ik hem ook heel leuk, dus dat is helemaal prima!Daarna kwam een leuke Add-On voor de Yaelle jurk en de Finn/Jaxx shirt aan de beurt. Een superleuke ster voor in het voorpand. Bij de Yaelle is het de Ophelia en bij de Finn/Jaxx de Orion.


Voor Aster ging ik aan de slag met een paneeltje en wat draaide dit leuk uit. Voor Lukaz gebruikte ik stof met vosjes op.


Spijtig genoeg lukte het me niet tevreden te zijn met de gemaakte foto's en we hebben de shoot eigenlijk niet terug opnieuw gedaan. Maar Aster was wel blij dat ze voor de kerstboom mocht poseren en een gelukkig kind maakt een gelukkige mama ook natuurlijk. Wat het bij Lukaz wat moeilijk maakte nog, is dat hij nog niet echt zin had om veel te gaan rechtstaan en hij was ook niet zo goed gezind.Uiteindelijk kwam er nog een leuke beamie aan de beurt, maar tegen ik foto's kon nemen er mee, was Lukaz zijn muts kwijt :o. Rarara wat ik nu, bijna twee maanden later alsnog terug gevonden heb? Ahn ja tuurlijk: Lukaz zijn mutsje. Gelukkig is het nog regelmatig koud en kan hij die terug aan als we 's morgens te voet naar school of de crèche stappen.En o wat blijf ik verliefd op zijn blauwe oogjes :o. Dit is een reden waarom ik toch regelmatig met blauwe stofjes werk voor hem. Dan komen ze des te mooier uit nog!


Daarom werd het laatste patroon van vorig jaar twee maal een blauwe Ugo broek werd voor Lukaz. Voor Aster maakte Natacha de finale versie in dezelfde stof van die van Lukaz, maar dan in de roze versie. Het is een licht sweat stofje. Superzachte French Terry. Heerlijk dragen tijdens de wat frissere dagen. Hieronder nog een impressie van de patroontjes. Bij een van de twee broeken van Lukaz maakte ik ook nog de Orion add on bij voor een geheel te bekomen, maar helaas geen foto's er van.Zie die schatjes elkaar graag zien :).


Dit waren de laatste Fab 4 you patronen van 2022. Ondertussen zijn we al anderhalve maand 2023, dus ik maak dringend tijd voor nog enkele blogpostjes met mijn creaties. Tot binnenkort!


Lies - NaaiateLies


Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page