top of page

Fab For You Patterns

De voorbije weken mocht ik aan de slag voor Fab For You Patterns. Nieuw op de markt en een geweldige ontwerpster om mee samen te werken!


Er kwam een leuke meisjestrui uit (Lily Sweater), maar wat zou het toch leuk zijn om daar ook een passend rokje bij te hebben natuurlijk. Dus hop, vlug nog een tweede patroontje direct erbij. Een eenvoudig, maar veelzijdig rokje (Emmy Skirt). Maar ook de sweater heeft verschillende opties, waardoor er voor iedereen wat wils is!


Voor de trui ging ik aan de slag met french terry stof van See You At Six. Spijtig genoeg mag de stof niet verkocht worden wegens productiefouten, maar mezelf kennende, moest ik toch eens uit gaan proberen wat er precies mis loopt na het wassen van de stof. Zelf vind ik het niet storend dat de oranje plukjes in de oren, op de poten en staart wat weg trekken, maar ik snap SYAS wel dat ze hun kwaliteit willen garanderen en dit bij deze stof geen optie was.


Voor wie graag nog een ander stofje van SYAS aankoopt bij me: er is nog te koop van verschillende collecties. Buiten op de laatste collectie, is er zelfs korting aanwezig.


Verder naar de nieuwe patronen. De sweater zit snel in elkaar, is er in twee lengteopties, er zijn verschillende mouwopties en als final touch is de tailleband afgewerkt met een splitje. Echt heel simpel om te maken en zonder veel moeite maak je er toch iets heel speciaal van.


Zelf koos ik voor de gewone sweaterlengte met eenvoudige lange mouwen, maar als ik de croplengte versies zag of de sweaters met ballonmouwen, vond ik de voorbeelden stuk voor stuk heel leuk uitkomen! Neem dus zeker een kijkje op de facebookpagina, instagram of webpagina van Fab For You Patterns en je zal me wel kunnen volgen.


Voor mijn fit-foto's van de Lily had Aster nog haar groene velours broek van een Woody pyjama aan en eigenlijk vond ik de kleuren wel bij elkaar passen. Deed me er aan denken dat ik nog een mooie lap groene katoen liggen had met een soort van bloemenprint op en ja hoor, het idee voor mijn Emmy was ook geboren.


Ik maakte er met een passende effen groene tricot een dubbel laag rimpel-rokje van met een eenvoudige tailleboord aan.


Maar ook hier weer: je kan het rokje in beide lengtes ook enkele laag maken, er is een optie met een paperbag rand aan en er is ook een mooie strik-versie in verwerkt. Heel veel opties, waardoor je ook hier weer telkens een ander rokje creëert. Alsook het aanpassen van type stof, doet veel en maakt er mooie verschillen in!


Het passen van het rokje was hier thuis wel een ander paar mouwen. Mevrouwtje eigenwijs zag het en haar reactie was: 'neen ik wil niet, want groen is niet mooi.' Aaaarch, kleuters van 5, ze zijn me wat.


Gelukkig is het papa wel gelukt om ze dan enkele dagen later mee te krijgen naar buiten voor enkele foto's te maken, zodat ik wat promotiemateriaal ter beschikking heb. Je ziet spijtig genoeg dat ze niet helemaal in de mood was, maar ergens typeert dat Aster ook wel. Soms is ze heel vrolijk en soms is ze wat grumpie. Het blijft je kindje en het grootste deel van de tijd ben je daar verliefd op...


Hieronder deel ik dus nog heel graag enkele voorbeeldjes van mijn afgewerkte setje voor dochterlief en ik hoop jullie voldoende geïnspireerd te hebben om ook aan de slag te gaan met de patroontjes :D. Jullie kunnen ze hier via volgende linkjes terugvinden:


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page