top of page

Fortuna Sweater - Sofilantjes

Een nieuwe testoproep van Sofilantjes in 1 van de laatste testgroepen waar ik aan deelnam. Een sweater, maar met zo'n leuke touch zodat ik het niet kon laten passeren om mij in te schrijven om deel te nemen aan de test voor Aster. Ik nam haar maten nog eens op en vulde de file in.


Enkele dagen later het leuke mailtje in de mailbox, ik mocht deelnemen aan de test. Joepie!


Even nadenken over de opties en hop naar boven, restjes uit gaan zoeken. Want omdat het om een eerste versie gaat, pak je niet je promostofjes natuurlijk. Ik neem uiteraard ook niet de lelijkste stofjes, want uit ervaring weet ik al dat zelfs de eerste versie ook goed draagbaar is, dus zou zonde zijn als ik stofjes gebruikt had die ik niet mooi vond.


Na het doornemen van de instructies, ging ik aan de slag. Patroontje voorbereiden, want voor mijn meid moet ik alles gaan verlengen uiteraard, stofjes knippen en dan stap per stap hop, een nieuwe trui klaar voor mijn kleine Aster.Aangezien het om restjes ging hier, moet ik in de toekomst wel nog eens op zoek naar een passende broek of rok, want daarvoor was er onvoldoende stof nog over.


Na enkele aanpassingen konden we aan de slag met versie 2. Daar een tweede versie van het patroon regelmatig al voldoende is om ook finale foto's mee te maken voor promotie, waagde ik de gok en ging ik aan de slag met een stofje waarvan ik al een flora flared pants mee gemaakt had en nog geen passende shirt bij had.Als je tijd hebt, dan zit de sweater zo in elkaar. Ondanks dat het ontwerp verfijnd en speciaal is. Helaas zit ik midden in een verhuis en ga ik nog quasi fulltime gaan werken ook en werd het voor mij een werkje over verschillende avonden. Maar eenmaal af, was ik zo blij met hoe mijn stofjes met elkaar matchten en kwam ik tot volgende mooie resultaat!Van de stof met bloemen, is er nog een coupon (1m35) over en deze kan je via volgende link vinden, alsook de effen bordeaux stof is nog verkrijgbaar.


Dan kwam de post dat het patroon in orde was en er over kon gegaan worden tot finale stukken. Ook versie 2 mocht als finale versie gebruikt worden, dus mochten we ook nadenken over tips bij versie 3. Dit is een kleine aanpassing of verandering in het patroon zonder het geheel enorm te gaan wijzigen.


Ik had het idee om het voorpand om te gaan bouwen tot zakdeel en kreeg een go om dit te gaan uitwerken. Indien jullie curieus zijn hoe dit allemaal in zijn werk gegaan is, lees dan zeker ook het andere blogberichtje na, want daar staat stap per stap uitgelegd hoe ik deze maakte.


Voor mijn finale versie koos ik stofjes uit de streetstyle collectie van Lycklig design, uitgebracht door Swafing. Ik mocht ook lange mouwen maken ipv korte bij de vorige versies en ik combineerde de Fortuna dit keer met een Beatum pants. Dit omdat er terug een instagram give away loopt. Volg me dus zeker op Instagram ook, want dan maak je nog kans om het patroon van de Beatum te winnen ook!


Door in de twee patronen te gaan combineren in de colorblocks, kwam ik tot het volgende leuke resultaat.En wat moet dit setje haar gemakkelijk zitten! Want mijn kleedjesmeisje draagt alweer twee dagen zonder morren haar nieuwe broek en trui. Dit maakt je als mama toch wel heel blij en trots moet ik toegeven. Op naar meer van dat!


Ook de stofjes van versie drie zijn nog beschikbaar in de shop. Je kan deze terugvinden door hier even de juiste aan te klikken:

Veel shopplezier alvast en dank jullie wel voor het vertrouwen.


Indien jullie graag een rechtstreekse link naar de gebruikte patroontjes hebben, kan je volgende titels aanklikken:

Dit zijn wederom mijn affiliate linkjes en dit wil zeggen dat ik beloond wordt, telkens men via mijn rechtstreekse link een aankoop doet. Dit helpt mij ook enorm om mijn hobby en bijberoep te blijven steunen en doen groeien, dus ben ik jullie enorm dankbaar als je die link gaat gaan gebruiken of een stofje bij mij gaat gaan aankopen.


Van de ene stof is al meer over dan van de andere, maar wie graag wil bestellen (op is op), kan via de code 'RELEASE', 20% korting krijgen op deze 4 stofjes en dit nog tot 30 november 2021 en zolang de voorraad strekt.


Hieronder kunnen jullie nog enkele foto's van het eindresultaat bewonderen en wil ik jullie nogmaals bedanken om mijn blog te lezen en mij te volgen!

43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page