top of page

Liberam Rok - Sofilantjes

Zoals sommigen onder jullie weten, mag ik regelmatig meetesten met de nieuwe patronen van Sofilantjes. Zo was er enkele weken geleden weer een oproep en ja hoor, ik werd geselecteerd om mee te doen voor Aster. Voor mezelf kon ik jammergenoeg niet mee doen wegens een te dikke buik ;p.


Deze keer is het een nieuwe rok zowel voor meisjes (80-164) als voor dames (32-54) met 4 lengteopties en met zakken in! De tailleboord wordt gemaakt uit een tricotstofje of boordstof. Voor de rokdelen zelf is de vrijheid groot, want je kan elke mooi soepelvallende stof gaan gebruiken.


Een heel groot voordeel aan dit nieuwe patroon: je kan het helemaal gratis verkrijgen via de website van Sofilantjes! Hiervoor heb je wel een code nodig bij de afrekening. Die code staat vermeld in de facebookgroep van Sofilantjes.


Ik kreeg optie: 'maxirok' te gaan maken. Toch wat buiten mijn comfort zone, want jah, een dametje van 5 met een maxirok, hoe zal dat gaan aflopen?


Toch startte ik met volle moed en het voordeel aan iets lang is dat je het kan gaan inkorten als je het toch niet zo erg leuk vindt. Voor versie 1 ging ik aan de slag met een heel lichte viscosetricot. Echter was ik iets te optimistisch in de lengte en ik zag het al meteen, de rok was nogal aan de lange kant. Verder was ik zelf niet helemaal overtuigd van mijn stofkeuze, maar ik zag wel al dat de rok zelf Aster leuk stond, dus ik was vol goede moed voor ronde 2.


Er waren enkele aanpassingen, maar geen hele zware, dus ik ging alvast aan de slag met een leuke katoentricot stof. Het gaat om de turquoise kleurige stof van Bienvenido Colorido met ijsvogeltjes op, die nog te koop is via de webshop. Deze combineerde ik met een okergele boordstof, eveneens nog beschikbaar om aan te kopen. Ik maakte een lengte korter en waauw, was helemaal blij met het resultaat dat ik bekomen had.


Het patroon bestaat uit slechts 3 patroondelen. Namelijk het rokdeel, de tailleband en dan de zakken (die je zelfs kan weglaten indien gewenst). Daarna kan je direct je stof gaan knippen en aan de slag.


Als je om mijn mening vraagt, dan zijn de zakken nog het meest werk van al. De rest van de rok zit zo in elkaar en dat is direct het mooie van dit project, je hebt er rap resultaat van en je kan het zo aan! Niets leukers toch om zo rap waar voor je werk te hebben :D.


Na even, kregen we te horen dat we over gingen tot finals en dat ook de rok van ronde twee als eindrok mocht gebruikt worden. Nu is het zo dat Aster heel veel kleedjes heeft en dus heel weinig t-shirts in haar kast hangen heeft. Al zeker geen die bij deze rok past.


Terug nadenken, terug aan de slag... en na even kwam ik op de Permeo uit. Eveneens een patroon van Sofilantjes. Nog een leuke extra erbij is dat er een winactie bij komt kijken tijdens de release periode van de nieuwe Liberam rok. Ik mag namelijk via mijn instagram één Permeo patroon cadeau doen aan 1 van mijn volgers. Met andere woorden: vlug vlug naar mijn instagram om de wedstrijdvoorwaarden te bekijken, volgen en deel te nemen voor deze leuke combinatie!

Tot zo ver kunnen jullie al even genieten van de leuke foto's die verder kwamen uit de fotoshoot in het park met haar nieuwe Permeo-Liberam setje. Ik ben heel aangenaam verrast hoe leuk een lange rok haar wel niet staat en wil er nu zelf toch ook eentje uiteraard! (Wordt vervolgd ;p ;) ).Alvast bedankt weer voor de interesse in mij en in mijn blog en creaties en tot binnenkort!


Lies

55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page