top of page

Lilium - Sofilantjes

Deze zomer mocht ik voor Anne aan de slag met een aantal baby-patroontjes. Ik mocht aan een pre-order werken en wat voelde ik me vereerd :).


Hebben jullie weinig zin in lezen: dan hebben jullie hier alvast de directe affiliate linkjes naar de nieuwste patroontjes van Sofilantjes! :DLux (Later meer over deze ;) )


Patroontjes knippen, stofjes zoeken, uittesten en foto's maken om de fit te showen. Lukaz kon nog maar half zelfstandig zitten als het lilium pakje af was, dus waren de eerste foto's deels liggend en het gemaakte maatje 2 maatjes kleiner dan het eindresultaat, want ik ben met een 62 gestart...Het was lang geleden dat ik met biais had gewerkt en uiteraard weet ik weer hoe dat komt ;p. Want ik werk niet graag met een tweelingnaald, dus gebruik ik een zigzag daarvoor, aangezien ik liefst van al, direct beide lagen in 1 keer doorstik. Dan moet je veel speldjes gebruiken, maar voor mij is het resultaat wel het mooiste zo.


Zoals jullie konden zien hierboven, was het echt al wel een mooi, draagbaar pakje, dus superleuk! En dan ging die nog verder gefinetuned worden!


Na nog enkele andere tests tussendoor, zoals jullie in mijn vorige blogposts kunnen lezen, kwam de Lilium toch aan de beurt en ik mocht nog vlug een pre-testje naaien om nog de puntjes even op de i te zien. Zo viel nog even op, dat er toch wel te veel knoopjes op het voorpand stonden. Gelukkig werd dit dus nog vlug even aangepast voor het pakje in full-test ging :).De biais boordjes heb ik deze keer aangezet met mijn coverlock. Ik heb die nog maar recent gekocht en het is nog erg zoeken, maar stap per stap komt dit helemaal goed! Ik heb er alle vertrouwen in.


Tijdens de test, was ik nog met een aantal andere tests bezig, dus heb ik de voorrondes niet meegedaan, maar ik ging wel aan de slag met de finale bestanden.


Mijn zelfgeprinte stofjes zijn allemaal French Terry stofjes en de baby-patroontjes worden oorspronkelijk aangeraden in tricot stofjes te maken, dus die sloeg ik momenteel even over, maar ik mocht net weer stofjes mee testen van StofBig en vond het superleuk om met de linenlook oker het Lilium pakje te maken en de boordjes uit het bouwmateriaal stofje te gaan maken! Het resultaat vind ik persoonlijk superleuk en schattig.Zoals ik eerder al zei, werd dit laatste pakje 2 maatjes groter dan het eerste en zitten we ondertussen aan een 74. Hier is wel nog wat groeimarge, dus als mijn zelfgeprinte tricot stofjes er zijn, zal ik in de nieuwe stofjes ook nog wel enkele Lilium Body's voor Lukaz gaan maken. Het patroontje zit toch mooi weg in een mapje voor hergebruik!


Blijven jullie volgen, want later deze week, komt er nog een leuk blogje aan!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page