top of page

Sinclair Patterns - Patroontesten

Bijgewerkt op: 10 nov. 2022

De titel maakt al veel duidelijk: Dit postje over de voorbije patroontesten bij Sinclair Patterns. Die testperiodes lopen altijd over een weekje, soms eens anderhalve week. Dit wil zeggen dat ik echt achterloop met mijn blogjes typen over mijn testpatronen. Maar ik heb me voorgenomen mij hier weer wat meer op in te gaan zetten, dus bij deze!


Ik ben de laatste weken enkele keren gekozen om de test mee te doen, super leuk! Elke keer opnieuw naar de juiste stofjes gaan zoeken, neem ik een top stofje of toch eerst nog een proefstofje, heb ik tijd om na de vlugge fit-test nog een waauw final te maken? Soms lukt dat, soms wat minder.


De eerste die ik mee deed, was de 'Skye'. Een superleuke broek-rok met heel wat toffe opties.Voor de vlugge fit-test had ik gewoon het shortje gemaakt, dat is ook het minste werk. Verder had ik voldoende tijd en nog een hele leuke bloemenstof coupon liggen die ik combineerde met roze tricot. In mijn voorbeeld zie je de korte versie met een zijzakje in de rok.


Er bestaat dus ook nog een langere versie en voor in het achterste deel van de taille-band is er een zak-optie in het patroon aanwezig.


Een volgende patroontest, was de flex-legging. Ook weer tal van opties maar toch uniek in zijn soort, dus ik was wel direct overtuigd om mee te kunnen doen. Starten met een volledige basis-legging in een nogal druk stofje, maar ik vond het wel heel tof als thuisbroek:Lukaz was enthousiast om mee op de foto te komen, die is niet te koop, maar het stofje van de broek kan wel nog aangekocht worden via volgende link: https://www.naaiatelies.be/product-page/pauwenveren-en-bloemen-katoentricot en deze komt op €16/m.


Voor mijn final versie ging ik ook wel met een opvallend stofje aan het werk, maar hier koos ik om de colour-block versie te gaan maken, waardoor het toch net iets rustiger werd. Het werd de ideale sportbroek. Nu alleen nog gaan sporten en het komt helemaal goed.De zwarte katoentricot is over het algemeen altijd te koop bij me. De galaxy-stof kan op voldoende aanvraag wel nog aangeboden worden.


Voor wie wil kan er nog een zakdeel toegevoegd worden in de bovenste laag van de Flex-legging en er is ook weer een optie tot een zakje in de achterdste tailleband. Ik maakte echter de basis colourblock versie in de broek die je kan zien op de foto.


Het patroon was live en we gingen al met het volgende aan de slag. Deze keer de Milly hoodie op de planning. Vanaf de test live was, kreeg ik ook het ideale idee om deze te gaan hacken naar een borstvoedingstrui. Hierdoor nam ik niet mijn mooiste stoffen, maar ging ik even op zoek in mijn oude voorraad. Als hack, plaatste ik tussen de twee bovenste lagen blinde ritsen die open gaan van buiten naar binnen toe. Het resterende stukje rits ligt dan over elkaar gekruist in het midden. Om mijn V perfect te maken, heb ik enkele steekjes met de hand gemaakt.Na de fit-test kregen we door dat buiten een kleine aanpassing aan de kap, de eerste versie afgewerkt mocht worden tot final, dus ging ik aan de slag met de aanpassing en maakte ik er een superleuke hoodie van. Ik maakte een hoodie voor over het hoofd, maar het patroon is ook mogelijk te maken met een rits in en maar liefst in twee lengtes per gekozen maat volgens je grote.De laatste test die uitkwam, is deze die nu net online gekomen is. Dit is de Pebble Henley Top and Dress. Vrij basis lijkt het op het eerste zicht, maar toch weer zo mooi in elkaar ook! Eénmaal aan de slag, is het ook heel duidelijk hoe de halsband (placket) aangezet moet worden en als de stappen mooi gevolgd worden, dan kan het bijna niet mis gaan.Voor de fit test ging ik aan de slag met een stofje uit de webshop die ook passend is bij de Neushoorn reeks van Thorsten Berger. Deze is nog verkrijgbaar onder de naam: Surferhino passend groen by Thorsten Berger. Ik zal mijn top nog wel afwerken, maar toch trekt die hier en daar een beetje, dus ging ik voor de finals met een ander stofje aan de slag. Ik had ook wel zin in een kleedje. Spannend.Voor mijn kleedje ging ik aan de slag met het prachtig blauwe Elegancy stofje van Lycklig Design die ook nog te koop is via de webshop. Het is een soepelvallende Modal French Terry en dus ideaal voor de komende winter. Door het gebruiken van kamsnaps, is het mogelijk ook met dit kleedje borstvoeding te geven, wat dus ideaal is. Ik ben ook heel erg blij met hoe het me lukte de stofkleuren te laten doorlopen in mijn zijnaden, op mijn armen en alle hoogtes :) .


Wie geen bruikbare knoopjes nodig heeft, kan ook de beide delen gewoon met sierknoopjes gaan afwerken, want het kleedje of de top kan ook gewoon zo over het hoofd aan en uitgedaan worden. Hier kan je de lange mouw-optie zien, terwijl ik bij mijn top de korte mouwen maakte. Verder zijn er ook nog halve mouwen mogelijk, al dan niet met een mouwboordje of gewoon zomen. 3 top-lengtes en 2 roklengtes. Terug een heel veelzijdig patroon met andere woorden.


Voila, nu kijk ik alweer uit naar de volgende testoproep en hoop dat ik er terug bij mag zijn dan! Kijken jullie mee uit naar mijn nieuwe postjes?


Dank jullie wel alvast voor jullie vertrouwen in mij!Recente blogposts

Alles weergeven

ความคิดเห็น


bottom of page