top of page

Tip kangoeroezak - Fortuna Sweater - Sofilantjes

Voor de start van de finals mogen we als tester altijd eens mee denken als er met een minimale aanpassing, een extra optie aan het patroon kan toegevoegd worden.


Het leek mij leuk om ipv de aparte zakken, ervoor te gaan kijken om een zak te maken van het voorpaneel. Deze extra optie kan gemaakt worden voor zowel optie A als optie B van de sweater.


De aanpassing start met het middenvoordeel ipv 1x, 2x op de vouw te gaan voorzien. Voor de eindafwerking raad ik ook aan een paar kamsnaps of knopen te voorzien. Zelf werkte ik met kamsnaps en die kunnen op het einde gedaan worden, maar als je met een knoopje wil werken, maak je het knoopsgat best al in de eerste stap (in het buitenste voorpand). Sterk aan te raden is ook om de plaats waar de kamsnaps of knoopjes komen, te gaan verstevigen met een stukje of strookje vlieseline.


Om te bepalen waar de zakopening komt, ben ik voortgegaan op het patroondeel van de bestaande zak. Ik heb de markeerpunten van de bestaande zak overgenomen op de schuine zijde van het voorpand.


Nu kan het echte naaiwerk starten.


  • Het onderste voorpand en het zijpand met de goede kant van de stof naar boven op elkaar leggen, spelden en op 0.5cm vaststikken ter hoogte van de zakopening. Dit uiteraard zowel voor de rechter als de linker kant.


  • Het bovenste voorpand wordt nu met de goede kant van de stof op de goede kant van het andere voorpand en zijpand gelegd, op elkaar gespeld en gestikt op 1cm naadwaarde. Dit boven en onder de zakopening.


  • Als je de zijpand deeltjes mooi in het midden tussen de twee voorpand deeltjes legt, kan je de vorige stap ook in 1 keer uitvoeren ipv elk apart te gaan uitvoeren.


  • Nu kan je het gehele voorpand gaan keren, zodat de stof met de goede kant naar boven komt te liggen en je het eindresultaat kan bewonderen. De kamsnaps kunnen rechts en links geplaatst worden, zodat de zak niet gaat gaan open staan aan de onafgewerkte binnenzijde.


  • Indien je niet met een knoopje of kamsnap wil gaan werken, kan je ook een klein sierstikseltje of sierknoopje geven met de hand om het zakdeel mooi plat te houden ipv naar buiten te komen piepen.


Voor de verdere afwerking van je Fortuna sweater, kan je gewoon de instructies volgen die bij het patroon aanwezig zijn. Hebben jullie het patroontje nog niet? Dan kan je het altijd aankopen via de website van Sofilantjes en dit met volgende rechtstreekse link: Fortuna Sweater


In mijn andere blogberichtje kan je ook nog mijn verdere ervaring lezen van tijdens de testperiode van het patroon. Alweer een toppertje met tal van opties en mogelijkheden.


Op zoek naar stofjes? Kijk zeker eens tussen de French Terry stoffen op mijn webshop om even leuke combinaties te maken als ik reeds deed. Ik kijk al uit naar jullie nieuwe sweaters!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page