top of page

Vivax - Sofilantjes

Het was alweer even geleden, maar de nieuwe test van Sofilantjes liep. Een Vivax voor volwassenen. In eerste instantie lijkt het me niet zo'n ideaal patroon voor mezelf, maar soms moet je gewoon even buiten je comfort zone gaan en springen. Bij deze heb ik dat gedaan en me aangemeld om mee te testen!


Kort erna volgt dan het leuke mailtje: je bent geselecteerd.


Vlug opzoeken welk model je mag maken. Het werd een jurk met de nieuwe add-on col. Leuk leuk, we gaan er voor! De start is altijd het uittekenen van het patroon en in mijn geval ook het aanpassen van mijn patroon. Ik ben namelijk slechts 1,55m en dan moet ik wel eens iets gaan inkorten. Ik koos er voor om zowel in de taille als in de lengte een aantal centimeter in te korten. Verder moet ik ook aanpassen van 42 borst naar 44 taille en heup.


Mijn gemak: ik werk met de projector. Ik projecteer beide maten op mijn tafel, leg mijn patroonpapier klaar en verbind direct de lijnen die ik nodig heb, waardoor mijn patroon direct op breedte is die nodig is om mijn jurk perfect passend te maken!


Op zoek in mijn stoffenvoorraad naar eerste stofjes. Ik had al even een About Blue stofje liggen waar ik wel iets leuks uit wou, dus ik ging er voor! Ik had genoeg om het voor- en rugpand uit mijn stof te krijgen. De mouwen, col en boordjes haalde ik uit twee verschillende effen groene stoffen. Om eerlijk te zijn: ik ben heel blij met het bekomen resultaat!Ik was al wel blij met het bekomen resultaat, maar uiteraard kwamen nog een aantal aanpassingen ook, waardoor er een tweede versie gemaakt werd. Even vergelijken door de patroondelen onder de geprojecteerde v2 te leggen, wat bijtekenen/papier aanhangen om extra's aan te tekenen en hop, mijn aanpassingen waren rap gemaakt en ik kon terug stof uitzoeken.


De volgende stof die ik koos was een echt koesterstofje eigenlijk. Ooit maakte ik er een Aster trui uit. Ik vond het kleur van de stof zo leuk passen bij mezelf, maar ik deed geen aanpassingen en de trui was nogal aan de korte kant. Het moment dat ik ooit een tweede coupon ervan vond, kon ik die uiteraard niet laten liggen, maar ik had nog geen ideaal nieuw patroon gevonden. Nu leek me het het gepaste moment om deze coupon terug boven te halen.


Ik combineerde gewoon de voorkant met de achterkant van de stof om de verschillende delen uit te maken. Het roze van de voorkant komt zo heel lichtjes door het zwart van de achterkant. Alle patroondelen konden uit mijn stof, dus ik was supergelukkig dat het me gelukt is!Zowel mijn eerste als mijn tweede jurk draag ik met veel plezier en de roze jurk droeg ik zelfs om uit eten te gaan op mijn verjaardag. Ik voelde me er zo gelukkig in. Ook om te gaan werken op de laatste koude dagen, vind ik ze heel leuk. Al zeker met de col er aan, lekker gezellig warm!


De tweede versie mocht ook door gaan als final, maar het is altijd leuk om nog een extra te naaien. Ik was nog niet gestart en één van de collega testers vroeg voor een wissel van de col naar een ronde hals. Dit vond ik wel leuk voor bij een top en ik vroeg of ze het geheel wou wisselen met me. Hiermee was ze akkoord, dus happy me!


Ik paste nogmaals mijn patroon aan uiteraard en tekende ook de missende patroondelen voor de andere afwerking. Ook heb ik de mouwen deze keer in 3 ipv in 2 opgesplitst. En dan: de stof. Ondertussen was mijn levering van eigen gedrukte stoffen ook binnen gekomen, dus ik kon niet anders dan daar een stofje van gebruiken, toch.Het werden de prachtige starling vogels waarbij ik het paneel als voorpand gebruikte en de all over print voor de achterkant. Verder combineerde ik deze met een fushia roze effen french terry. Het is wat fel tegenover elkaar, maar gelukkig hou ik wel van fel en het roze komt terug in de takken, dus ik vond het wel kunnen.


Het design is van 'Designed in Prayer'. Prachtige, handgetekende designs. Er bestaan exclusieve en non-exclusieve colourway designs. De meeste non-exclusieve designs heb ik aanwezig om te laten drukken op stoffen. Momenteel loopt er via de facebookgroep 't NaaiateLies Stoffen' een pré-order op katoentricot stoffen. Geen facebook, maar toch interesse in de stofjes? Stuur mij gerust een privé-berichtje!


Maandag waren we even uitwaaien en ik zag er de ideale gelegenheid in om enkele final foto's te laten maken. Ik vind mezelf niet zo fotogeniek, maar het kan er wel mee door, dus ze mogen gezien worden. Ik voel me heel comfortabel in mijn nieuwe trui en draag hem dus ook met veel plezier.Heb ik jullie kunnen overtuigen met mijn Vivax voorbeelden? Gaan jullie zelf ook aan de slag er mee? Het patroon komt uit van maat 32-54. Nederlandse werkbeschrijving (maar ook in Engels of in Frans aan te kopen) en zowel op letter/A4 bestand, A0 en projector file.


Met de Aff-link hieronder, kunnen jullie rechtstreeks het Nederlandse patroon aankopen en indien je mijn link gebruikt, steun je nog mijn hobby ook zonder daar zelf nadeel aan te hebben, dus je doet me hier uiteraard een heel groot plezier mee als je die gebruikt!Ik heb het niet gemaakt, maar het patroon bestaat ook voor meisjes, in patroonmaten 80-164 en er is een bundel aanwezig ook. Verder is de Add-on col bij beide patronen beschikbaar, dus als je het patroon reeds eerder aangekocht had, kan je ook de Add-on col downloaden via je account!
Heel erg bedankt om tijd te maken mijn blogje te lezen en tot de volgende alweer!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page